Patrick Honderd Kampioen Junioren categorie A

0 2361
08 sep

Op zaterdag 5 september is het Nederlands Kampioenschap Junioren vervist aan de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. In totaal 124 jongeren visten in 3 cetegorieën om de felbegeerde borden en medailles.

In de oudste leeftijdscategorie, van 17 tot 22 jaar, wist Patrick Honderd van hengelsportvereniging Gauw Tevreden uit Winneweer het kampioensbord te bemachtigen met 4.530 gram. Hij liet daarmee Stefan Hooyman en Luciën de Rade achter zich.

Onze jeugd doet het goed, want ook in categorie B, van 13 tot 17 jaar, stond een jongere uit onze federatie op het podium. Collin Besseling hoefde alleen Siem Dorssers van HSV Leudal voor zich te laten gaan met 5.652 gram. Zelf behaalde de jonge visser van Het Baarsje uit Klazienaveen de tweede plaats met 4.570 gram. Een prima resultaat!

In categorie A behaalde broer Vasco Besseling van De Blankvoorn uit Blijham de zesde plaats en Maickel Takens van Excelsior uit Winschoten de tiende plaats. In categorie B behaalde Mark Everts van hengelsportvereniging Centrum uit Hoogezand de negende plaats.

De federatie feliciteert de bovenstaande jeugd met de behaalde resultaten en is trots op alle deelnemers die vanuit onze federatie hebben meegedaan aan dit NK!

De nummers 1,2 en 3 in de drie categorieën A,B en C samen.

foto's: D. Meijer.

Bron: Sportvisserij Nederland.