Jeugdactiviteiten
Binnen de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe worden door diverse hengelsportverenigingen jeugdactiviteiten georganiseerd. Het is altijd een mooi gezicht om kinderen met glunderende gezichten aan de waterkant te zien zitten. Op deze pagina leest u welke hengelsportverenigingen jeugdactiviteiten organiseren met eventueel een verslag en of foto's.

Organiseert u zelf een jeugdactiviteit laat het ons dan weten info@vissen.nl.


-Zondagmiddag 11 september: Federatieve Jeugdwedstrijd tot en met 10 jaar in de Hamburgervijver in Groningen

Ben je 10 jaar of jonger en heb je zin om mee te doen, meld je dan aan. Meedoen is gratis en je hebt geen vispas nodig. Je hoeft ook geen hengel mee te nemen of aas en voer, dat wordt voor je geregeld. iedereen vist hetzelfde soort hengels. Je ouders, verzorgers of andere familie mogen natuurlijk komen kijken. De vismiddag begint om 16.00 met uitleg. Vanaf 16.30 tot 18.00 gaan de hengels het water in en wordt er gevist. Daarna krijgen alle deelnemertjes patat met wat lekkers erbij en drinken. Alle deelnemertjes krijgen een prijsje mee naar huis.

Lijkt het je leuk, meld je dan aan door een berichtje te sturen naar: info@vissen.nl waarin je voor-en achternaam staat en je leeftijd. Je ouders mogen dit natuurlijk ook doen. Opgave kan tot en met maandag 5 september. De vismiddag gaat door als er ten minste 5 deelnemertjes zijn. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen, dus wees er snel bij!

Vragen of opmerkingen? stuur een mailbericht naar info@vissen.nl.


Verslag Bamboestok viswedstrijd “De Vier Keien” 18 mei 2016

Woensdagavond 18 mei jongstleden werd door jeugdhengelsportvereniging Hoogezand Sappemeer een open bamboestok viswedstrijd “De Vier Keien” georganiseerd. De wedstrijd werd deze keer gehouden in het Kieldiep ter hoogte van de zendmast . Er hebben zich 32 kinderen voor deze activiteit aangemeld. De bamboestokken compleet met een tuigje lagen al klaar langs de waterkant (voor de jeugd van 6 t/m 9 lag een lichtere bamboehengel klaar)  en na het startsignaal van 18.00 uur begonnen de kinderen met veel enthousiasme te vissen. De vangsten vielen helaas wel wat tegen en om 19.30 uur werd het eindsignaal gegeven. Tijdens de wedstrijd hebben de kinderen een beetje drinken en een versnapering ontvangen. Het idee achter het vissen met bamboestokken is om met eenvoudig gelijke materialen op een leuke manier een visje te vangen.
De bamboestokken, alsmede de prijzen zijn ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door tuinhoutbedrijf “De Vier Keien” te Zuidbroek. De bamboehengels en het aas en voer en een uitstekende ondersteuning werd gedaan door de eigenaars van Hengelsport Sappemeer. Zij waren ook aanwezig om de jeugd te helpen met problemen met tuigjes en het meten van de vis. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de sponsor. We visten vandaag in 2 categorieën (6 t/m 9 en 10 t/m 18 jaar).

Uitslag:

Leeftijd 6 t/m 9 jaar:

1e  Danique Hindriks           46 cm

2e  Jari Middeljans                38 cm

3e  Bryan Mennega               37 cm

4e  Tess de Boer                   12 cm

5e  Ruben Edens                    12 cm

6e  Inda Spakman                 11 cm

7e  Daniel                               10 cm

8e  E. Zuidema                       10 cm

 de rest                                   0 cm

Leeftijd 10 t/m 18 jaar

1e   Mark Heller                    23 cm

2e  Lois van Limborgh          12 cm

de rest                                    0 cm


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.