Ondertekening convenant onderhoud visstekken

0 497
18 dec

Op maandag 17 december is een convenant getekend voor het onderhoud van visstekken met de districten Hunsingo, Schildmeer en waterschap Noorderzijlvest. Het waterschap Noorderzijlvest, Sportvisserij Groningen Drenthe en vrijwilligers van de districten zijn hiermee tot afspraken voor onderhoud van de visoevers gekomen.

Sportvisserij Groningen Drenthe werkt samen met het Waterschap Noorderzijlvest bij het onderhoud van de visoevers. Het convenant heeft een looptijd van 1 jaar en gaat in per 1 december 2018, waarbij het stilzwijgend jaarlijks wordt verlengd. Tenzij een van de partijen wijzigingen voorstelt. 

Eenmalig eerste onderhoud

Waterschap Noorderzijlvest verricht eenmalig het eerste onderhoud waarbij de visplekken onder begeleiding van een uitvoerder en/of een ecoloog worden geselecteerd. Vooraf worden de visstekken geïnspecteerd door de vrijwilligers van Sportvisserij Groningen Drenthe op aanwezigheid van nesten. Dit gebeurt ter plaatse en in goed overleg met de vertegenwoordigers/vrijwilligers van districten Hunsingo en/of Schildmeer. 

Locaties:

District Hunsingo: 
1. Winsumerdiep vanaf Winsum tot Schaphalsterzijl (sinds 2015 onderhoud door district);
2. Winsumerdiep vanaf Winsum tot Onderdendam;
3. Aduarderdiep vanaf Torensmaweg tot kruising E.H. Woltersweg;
4. Boterdiep Oostzijde van bebouwde kom Zuidwolde tot aan de Krimstermolen;
5. Boterdiep Oostzijde langs het pad Grote Haver tussen Bedum tot Onderdendam

District Schildmeer:
6. Damsterdiep nabij Ekenstein.


Ondertekening door Carla Alma, bestuurder bij waterschap Noorderzijlvest; dhr. Mensinga van Sportvisserij Groningen Drenthe; de heren Schoonhoven en Huizinga, vrijwilligers van district Hunsingo; de heer Keizer, vrijwilliger van district Schildmeer.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.