Youtch Challenge; neem de uitdaging aan!

0 451
17 apr

De eerste wedstrijd in de Youth Challenge vindt plaats op 28 april in het Boterdiep tussen Onderdendam en Bedum. Al zes deelnemers hebben op deze korte termijn gezegd dat ze de uitdaging aan gaan en daar zijn we blij mee.

Maar dat betekent niet dat er niemand meer bij kan, in tegendeel! We vertrouwen erop dat er meer jongeren zijn die mee willen en kunnen doen. 

Wat houdt het in:

De Youth Challenge is een serie van ten minste 4 en mogelijk zelfs 5 wedstrijden voor de jeugd vanuit alle federaties. Ook als je uit Limburg komt, mag je meedoen aan deze wedstrijd. Een aantal Limburgers heeft zich zelfs al aangemeld! Je mag met één wedstrijd meedoen, maar ook met alle 4 ( of 5). 

De wedstrijden zijn ingedeeld in drie leeftijdscategorieën, net als de federatieve selectiewedstrijden: U15, U20 en U25. Het reglement is zo eenvoudig mogelijk; het draait ten slotte om het vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en matchhengel. Het inschrijfgeld is € 10,00 per wedstrijd en daar staat een prijsverdeling tegenover van 1:3. Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00. Je kunt meedoen aan één wedstrijd - want per wedstrijd wordt een uitslag opgesteld en worden de prijzen verdeeld - maar je kunt ook aan meerdere wedstrijden deelnemen. Sportvisserij Nederland zorgt daarnaast voor medailles voor de Top 3 van elke wedstrijd. Met deze wedstrijden heb je zo de kans om meerdere wateren te leren kennen, of gewoon een extra wedstrijd te vissen binnen je eigen federatiegebied. Alle combinaties zijn mogelijk!

Kijk gauw op onze Youth Challenge pagina voor meer informatie over het water en voor het aanmeldingsformulier.

Neem de hengel op en doe mee!


Gerelateerde berichten
Facebook reacties