21 APRIL WERELDVISMIGRATIEDAG TERMUNTERZIJL

0 471
16 apr

In de hele wereld wordt komende zaterdag aandacht besteed aan de noodzaak van vismigratie. Door stuwen, sluizen, dijken, waterkrachtcentrales en andere menselijke ingrepen zijn de natuurlijke migratieroutes van vissen geblokkeerd met als gevolg dat vele vissoorten met uitsterven worden bedreigd. Ook in Nederland, zoals de paling.

De laatste jaren werken de waterschappen in Nederland hard aan het verbeteren van vismigratieroutes. Veel knelpunten zijn dankzij de aanleg van vispassages opgelost, maar we zijn er nog niet.

Waterschap Hunze en Aa's organiseert op 21 april tal van activiteiten bij Gemaal Rozema in Termunterzijl. De migratie van vissen tussen zout en zoet staat hier centraal. Onze federatie doet deze dag met het waterschap mee. Een greep uit de activiteiten waar je gratis aan mee kunt doen:

Onthulling beschildering vispassage, Workshop vliegvissen, Uitleg over vismonitoring, Wandelexcursie De Kleine Polder, Bezichtiging vispassage, Bezoek gemaal Rozema en gemaal Cremer, Visles van de vismeesters van de Hengelsportfederatie, Shantykoor Opwierde, Tattoos voor kinderen, Foto van jezelf met een grote vis.

Dus: Kom zaterdag tussen 10:00 en 15:00 naar gemaal Rozema in Termunterzijl en laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van de vismigratie! Het programma is ook zeer geschikt voor kinderen.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.