Viswateren Bad Nieuweschans naar de federatie

0 611
13 apr

Bad Nieuweschans kent twee hengelsportverenigingen: hsv Nieuweschans en de kleinere Ambtenaren Hengelaarsvereniging Nieuweschans (AHVN). Samen hebben ze tegen de 600 leden. Allebei huren ze nog eigen visrechten op de plaatselijke wateren van de gemeente Oldambt. Deze visrechten gaan over naar de federatie.

In andere delen van ons land is overdracht van wateren van de hsv’s naar de federaties vaak onbespreekbaar. In onze regio gelukkig niet. Op 12 april jongstleden waren we er bij de eerste kop koffie in het dorpshuis al uit: de wateren gaan over naar de federatie zodat ze kunnen worden toegevoegd aan de VISpas. Uiteraard houden we hierbij rekening met de plaatselijke regelingen en nemen we die over in de voorwaarden voor bevissing. 


Het bestuur van hengelsportvereniging Nieuweschans

Afgesproken is ook dat de federatie de toegankelijkheid van een van de wateren gaat verbeteren. Nu is de oever onbegaanbaar door een dichte begroeiing met bramenstruiken. Ook kijken we of we van een van de wateren een zogenoemde Ed Stoop Visvijver kunnen maken door er extra vis uit te zetten zodat jong en oud goede vangstkansen hebben. 
Zodra de overeenkomsten zijn getekend en de overdracht is goedgekeurd door de Kamer voor de Binnenvisserij voegen we de wateren toe aan de Gezamenlijke Lijst en de Visplanner zodat iedereen met een VISpas er van kan genieten. Met dank aan de visclubs in Nieuweschans. 

Binnenkort komt er een nieuw bordje: 'Vissen alleen met een geldige VISpas'. 

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.