Winterwedstrijden in het Beersterdiep en het Zuidlaardervaartje

0 1352
16 nov

De winterwateren Beersterdiep en Zuidlaardervaartje houden de gemoederen flink bezig. Op 4 september en 3 oktober is naar alle verenigingen bericht gestuurd over de wijzigingen in de procedure van het aanvragen van wedstrijden in deze beide wateren in de periode oktober 2017 tot en met maart 2018.

Er is besloten om op de dinsdag, donderdag en de zondag geen wedstrijdaanvragen toe te staan maar ruimte te laten aan de individuele visser.

Dit heeft echter voor vele reacties gezorgd, waardoor de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft gemeend om de opzet wat aan te passen zodat de wedstrijdvisser meer gelegenheid krijgt in het weekend te vissen.
Per 1 december 2017 gaat de volgende gewijzigde procedure in, die geldt tot en met 31 maart 2018.

-De dinsdag en de donderdag blijven gereserveerd voor de individuele vissers. Wedstrijden die worden aangevraagd voor de dinsdag en de donderdag, worden afgewezen.
Daarnaast geldt het volgende voor de weekenden:
-Op de even weekenden; zaterdag voor de individuele vissers en zondag voor de wedstrijden.
-Op de oneven weekenden; zaterdag voor de wedstrijden en zondag voor de individuele vissers. 

Voor deze twee wateren worden alleen wedstrijden van de aangesloten verenigingen in behandeling genomen. Het is niet de bedoeling dat verenigingen uit andere federatiegebieden in deze twee winterwateren gaan vissen. 

Bij alle wedstrijden is het van belang om het parcours vooraf uit te zetten, zodat men kan zien dat er een wedstrijd gaat plaatsvinden. Dit staat omschreven in de Gezamenlijke Lijst van Viswateren, artikel 10 op bladzijde 3. Vooral bij geliefde wedstrijdparcoursen zoals het Beersterdiep en het Zuidlaardervaartje is dit van belang!

Mochten er knelpunten ontstaan, geef dit dan door aan het federatiekantoor via renate@vissen.nl of telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 13.00 via 0592-542890.

Laten we er met z'n allen voor zorgen dat we in deze mooie winterwateren kunnen blijven vissen!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties