Hoog niveau tijdens federatief kampioenschap Teams

0 692
20 jul

Het Eemskanaal bij Blokum was zaterdag 15 juli jl. voor het eerst het strijdtoneel van een federatief kampioenschap. Het Kampioenschap van Groningen en Drenthe voor Teams werd hier vervist.

Het kanaal staat hier bekend als een eerlijk water, zonder onderbrekingen, gemalen of andere wateren die er in uitkomen. Het kanaal is over het gehele traject gelijk voor alle deelnemers. Het heeft een goed bestand aan vis waaronder dikke brasems en alhoewel ze niet meetellen worden er ook regelmatig palingen gevangen.

Met 12 teams hadden we dit jaar 2 keer zoveel deelnemers als vorig jaar. Bij het teamvissen is het zaak dat alle deelnemers een goed resultaat neerzetten en er was voorafgaand aan de wedstrijd al door veel teams getraind op het traject. De schatting was dat als elk teamlid tussen de 4 en 5 kilo zou vangen dit een goed resultaat zou betekenen. Dit bleek helemaal te kloppen, van de eerste 3 teams vingen alle teamleden gemiddeld precies dat! Het winnende team Garbolino Graankorrel

Het niveau was hoog deze wedstrijd met verschillende internationals in de teams. Zo ook het winnende team Garbolino Graankorrel dat bestond uit Robbie en Anton Kuil, Wouter Meulman, Martijn Smid en Peter Middel. Met 20 punten en net iets meer dan 20 kilo bleven zij de nummer 2, Team Evezet Verpa 1 net voor. Het team van Dick Kruise, Albert Meijer, Alje Kuiper, Willie Kook en Jan Bart Uldersma kwam met 23 punten 22 kilo net iets te kort. Het derde team is geen onbekende, Maver Zammataro 1, dat bestond uit Peter en Henk Post, Martijn Bakker, John Vase en John Mulder weet zich vaak in de prijzen te vissen en vandaag was geen uitzondering. Met 25 punten en 20 kilo wisten zij de 3e plek te veroveren. Plaats 2 was voor team Evezet Verpa 1

 

Plaats 3 ging naar team Maver Zammataro 1

Met 25% van de deelnemende teams die zich kunnen classificeren voor het Open NK Teams zijn dit ook de teams die de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe daar gaan vertegenwoordigen. Veel succes!

De totale uitslag:

Gerelateerde berichten
Facebook reacties