Het federatief clubkampioenschap 2018:


De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseert in 2018 weer een federatief clubkampioenschap. Maar wat houdt dat in? En hoe kan ik onze vereniging opgeven?

Het federatief clubkampioenschap is een wedstrijdreeks in maximaal 4 rondes, waarin hengelsportverenigingen het tegen elkaar opnemen in een knock-out systeem zoals bij de KNVB-beker. De winnaars en beste verliezers gaan door naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er 3 verenigingen over die de finale vissen in het Noord-Willemskanaal. 

De wedstrijdagenda's voor de diverse verenigingen voor 2018 vullen zich in een oogwenk. We hebben daarom gemeend om de data van de voorrondes en de finale vast te leggen, zodat iedereen er rekening mee kan houden in de planning. Uiteraard kunnen de wedstrijden van het federatief clubkampioenschap geïntegreerd worden in het reguliere programma van de vereniging!


De data voor de voorrondes en de finale zijn vastgesteld:

-1st Ronde; zaterdag 7 april 2018

-2de Ronde; zaterdag 12 mei 2018

-3de Ronde; zaterdag 9 juni 2018

-4de Ronde; zaterdag 7 juli 2018

De finale wordt gehouden op zondag 9 september 2018 in het Noord-Willemskanaal.

De wedstrijden hoeven niet geregeld te worden door het bestuur van de hengelsportvereniging. Dat kan ook worden gedaan door een lid van de vereniging die dit graag wil oppakken.

Opgave kan tot 1 april 2018 via onderstaand aanmeldingsformulier. Daarna wordt live via social media geloot. Je hoeft dus niet meer voor de loting naar het federatiekantoor te komen. 

De reglementen zijn eenvoudig en zijn hier binnenkort te vinden. Dat geldt ook voor de loting en de uitslagen van de voorrondes en finale. Er wordt op stek gevist met vrije hengel. De verenigingen regelen de voorrondes zelf. De federatie verzorgt de finale op zondag 9 september.

Zin gekregen om mee te doen? Meld je aan via onderstaand aanmeldingsformulier vóór 1 april 2018!

Hengelsportverenigingen De Blankvoorn uit Blijham, het Meuntje uit Emmen, Yde-De Punt, Gauw Tevreden uit Winneweer en het samengestelde team van Het Voorntje en De Vrolijke Vissers uit Zwinderen en Zweeloo zijn u al vóór geweest. Zij hebben zich al aangemeld voor de Federatieve Clubcompetitie 2018. Wie Volgt?!

Hieronder worden de gegevens van de teamcaptain gevraagd; de voor- en achternaam, het mailadres en het telefoonnummer. Deze gegevens worden na de sluitingsdatum aan alle deelnemende verenigingen gemaild, zodat men elkaar kan vinden om afspraken te maken over de te vissen voorrondes.