Federatieve Wedstrijden 2018:

Belangrijkste wijzigingen Federatieve wedstrijden 2018;

In 2018 organiseert de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe weer volop federatieve viswedstrijden. De definitieve data en wateren worden in januari 2018 vastgesteld en gepubliceerd.

-Wel kunnen we alvast aangeven dat er in 2018 bij alle federatieve wedstrijden (behalve het NOK) handmatig geloot gaat worden. Dit op veler en herhaald verzoek. We gaan het in 2018 uitvoeren!

-Nieuw in de reglementen van Dobber Individueel en Dobber Teams is aangegeven, dat het niet is toegestaan om met de feeder de voerplek aan te voeren. 

-Daarnaast passen we de reglementen aan wat betreft het gebruik van vers de vase voor het Federatief Kampioenschap Junioren. Samen met onze klankbordgroep, van 12 wedstrijdvissers uit het werkgebied van de federatie, hebben we besloten om bij de jongste groep, de U15 met een leeftijd tot 15 jaar, geen vers de vase meer toe te staan. Dit om de drempel voor het wedstrijdvissen voor de jongste jeugd lager te maken.
Dit geldt niet voor de categorieën U20 en U25. Zij mogen wel vers de vase gebruiken tijdens de Federatieve Juniorenwedstrijd als ze dat willen.

Klik op de wedstrijd om de aangemelde deelnemers te zien. De aanmeldingen zijn bijgewerkt tot en met 25 mei 2018.


Datum                                              Wedstrijd                                                              Water
Zaterdag 2 juni 2018Federatief Kampioenschap JuniorenBoterdiep tussen Onderdendam en Bedum
Zaterdag 16 juni 2018

Federatief Kampioenschap Feeder en

Feeder Teams.

Van Starkenborghkanaal tussen Aduard en Zuidhorn.
Woensdag 27 juni 2018Eerste Wedstrijd om de Klaas Harm Landbokaal 55+.Kanaal Veendam-Musselkanaal op de steigers in Stadskanaal.
Zaterdag 30 juni 2018Federatief Kampioenschap Individueel.Winschoterdiep tussen Zuidbroek en Noordbroeksterbrug.
Vrijdag 6 juli 2018Koppelwedstrijd Junior en Senior De Gracht aan de Buitensingel in Delfzijl
Zaterdag 14 juli 2018Federatief Kampioenschap TeamsKanaal Veendam-Musselkanaal op ge steigers in Stadskanaal.
Zondag 9 september 2018.Finale Federatief Clubkampioenschap.Noord-Willemskanaal bij Vries.
Woensdag 26 september 2018Tweede wedstrijd om de Klaas Harm Landbokaal 55+.Kanaal Veendam-Musselkanaal op de steigers in Stadskanaal.