Het Federatief Clubkampioenschap 2019 

Het federatief clubkampioenschap is een wedstrijdreeks in een paar rondes waarin hengelsportverenigingen het tegen elkaar opnemen in een knock-out systeem zoals bij de KNVB-beker. De winnaars en beste verliezers gaan door naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er 3 verenigingen over die de finale vissen in het Noord-Willemskanaal bij Vries.

Loting gebeurt op dinsdagavond 5 maart op het federatiekantoor, live te volgen via facebook. Je hoeft er de deur dus niet meer voor uit!

De voorrondes staan gepland voor:
Zaterdag 6 april 2019
zaterdag 11 mei 2019
zaterdag 6 juli 2019

De federatieve finale vindt plaats op zondag 8 september in het Noord-Willemskanaal bij Vries. Uiteraard regelen we een bbq na afloop bij het federatiekantoor. Er zijn in de finale geldprijzen te winnen van € 700,00 voor de winnaar, € 400,00 voor de vereniging die tweede wordt en € 200,00 voor de derde plaats.

Lukt het niet om de voorrondes op deze data te vissen, dan mag het ook uiterlijk op de zondag erna, of eerder als jullie dat onderling hebben afgesproken.

Opgave kan tot 1 maart aanstaande via het aanmeldingsformulier dat hieronder staat:

Landelijk:
Nieuw is dat de beste 2 verenigingen zich plaatsen voor de landelijke finale van Sportvisserij Nederland op zaterdag 26 oktober. Maar let wel op, bij de landelijke finale mogen dit jaar per vereniging maar 15 mensen meedoen. Bij de landelijke finale is vers- de- vase toegestaan, bij de voorrondes en de federatieve finale niet.

Denk met ons mee:
Wij willen graag dat meer verenigingen meedoen aan het federatief clubkampioenschap. Bij een aantal andere federaties hebben ze besloten om het aantal deelnemers te maximeren op 15 per vereniging. Er mogen dan wel meerdere teams per vereniging meedoen. Dat is ook de reden dat Sportvisserij Nederland de landelijke finale heeft beperkt tot 15 deelnemers per vereniging.

Bij onze federatie hebben we dat niet. Denkt u dat een dergelijk voorstel hier meer deelname zou opleveren? Of juist niet? Of heeft u andere ideeën die kunnen zorgen dat we meer deelnemers krijgen?

Reageer via mail door hier te klikken of geef het aan bij onderstaand formulier. 

Deze verenigingen hebben zich al opgegeven: (bijgewerkt t/m 14 februari 2019).
-Het Meuntje uit Emmen
-HSV Yde-De Punt
-De Blankvoorn uit Blijham
-Het Voorntje en De Vrolijke Vissers uit Zwinderen en Zweeloo
-De Dobber uit Finsterwolde/Beerta
-De Schaopwas uit Eext
-Gauw Tevreden uit Winneweer
-Voorwaarts uit Sappemeer

Hieronder worden de gegevens van de teamcaptain gevraagd; de voor- en achternaam, het mailadres en het telefoonnummer. Deze gegevens worden na de sluitingsdatum aan alle deelnemende verenigingen gemaild, zodat men elkaar kan vinden om afspraken te maken over de te vissen voorrondes.
Wij willen graag dat meer verenigingen meedoen aan het federatief clubkampioenschap.

Bij een aantal andere federaties hebben ze besloten om het aantal deelnemers te maximeren op 15 per vereniging. Er mogen dan wel meerdere teams per vereniging meedoen. Dat is ook de reden dat bij Sportvisserij Nederland de landelijke finale is beperkt tot 15 deelnemers per vereniging.

Bij onze federatie hebben we dat niet. Denkt u dat een dergelijk voorstel hier meer deelname zou opleveren? Of juist niet? Of heeft u andere ideeën die kunnen zorgen dat we meer deelnemers krijgen?


Op 25 mei 2018 is de nieuwe Europese wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking getreden. Sportvisserij Groningen Drenthe heeft maatregelen genomen om jouw (persoons)gegevens te beschermen. In ons Privacy Statement hebben we vastgelegd welke gegevens we kunnen vragen en wat we ermee kunnen doen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.