De Uitslag van de Tweede 55+ wedstrijd om de Klaas Harm Landbokaal 2017

0 960
29 sep

Woensdag 27 september, de laatste wedstrijd in het federatieve wedstrijdseizoen van 2017. De ontknoping van de Klaas Harm Land Bokaal stond op het programma, een 55+ aangelegenheid.

Maar liefst 70 deelnemers zetten de voeten, hengels, hengelsteunen, kisten en stoelen klaar op de steigers van het Kanaal Veendamj-Musselkanaal. Het weer was zacht, geen regen gelukkig maar helaas ook niet veel zon. Die loaatste kwam in actie toen de toeter van "einde wedstrijd"klonk om 14.00.

De vissen hadden de signalen ook opgepikt. Een grote wedstrijd betekent ook voor vissen iets anders dan als één persoon stilletjes op een steiger zit te vissen. Uiteindelijk is het vooral een spel tussen mens en vis; wie heeft de meeste tactiek?

Slechts één persoon eindigde met 0 gram. De overige deelnemers vingen vooral kleine voorntjes, posjes en baarsjes. Er werd behoorlijk veel moeite gedaan om toch die grote brasems te bewegen aan te bijten. Hier kwam de tactiek van de vissers om de hoek kijken; wisselen van hengelsoort, dicht bij de rietkraag vissen of toch verder richting overkant proberen. 

De winnaar van de Tweede 55+ wedstrijd om de Klaas Harm Landbokaal is geworden de heer M. Oosting van Delfzijl '70 met 3440 gram. W. Schepers van het Meuntje uit Emmen ving 2870 gram en behaalde de tweede plaats en de nummer drie met 2410 gram de heer H. Post van Het Baarsje uit Klazienaveen. 

Vanwege technische storingen duurde het berekenen van de totale uitslag van de twee wedstrijden langer dan gehoopt. Toen uiteindelijk de top-drie van het totaalklassement bekend werd, bleek de nummer drie al op weg naar huis. Uiteraard krijgt hij de beker alsnog overhandigd vanuit het federatiekantoor. 

De federatie wil alle vrijwilligers bedanken die hebben meegeholpen met de organisatie van de federatieve wedstrijden. Zonder jullie kunnen we dit niet doen; dank en tot 2018!

Uitslag Tweede 55+ wedstrijd om de Klaas Harm Landbokaal 27 september 2017

Uitslag Totaalklassement Klaas Harm Landbokaal 2017.


De eerste en tweede plaats van het totaalklassement: H. Dimmendaal van De Ruisvoorn in Nieuw-Balinge (links) met 3 wedstrijdpunten en een totaal gewicht van 9820 en A. Tammenga van De Zeelt uit Zui8dbroek. Ook hij had 3 wedstrijdpunten maar een iets lager totaalgewicht van 8920 gram. De nummer drie is geworden W. Raven van Tynaarlo Vries met 4 wedstrijdpunten en een totaalgewicht van 8370.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties