Youth Challenge 2018; Wij dagen jou uit!


De gezamenlijke federaties organiseren met ondersteuning van Sportvisserij Nederland in 2018 een nieuwe wedstrijd voor de jeugd: de Youth Challenge 2018. Hierbij wordt een serie van wedstrijden verspreid over het land georganiseerd. Dat zijn er op dit moment 4, een 5e is nog onder voorbehoud.

Direct aanleiding is dat er op dit moment (te) weinig mogelijkheden zijn voor jongeren om tegen leeftijdgenoten wedstrijden vissen. Daar willen we verandering in brengen met deze wedstrijden.

De wedstrijden:
Belangrijkste is dat je niet lid hoeft te zijn van de organiserende federatie. Dus als je bijvoorbeeld lid bent van Sportvisserij Limburg mag je de wedstrijd die de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseert gewoon meedoen!

De wedstrijden zijn ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën, net als de federatieve selectiewedstrijden: U15, U20 en U25. Het reglement is zo eenvoudig mogelijk; het draait ten slotte om het vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en matchhengel. Het inschrijfgeld is € 10,00 en daar staat een prijsverdeling tegenover van 1:3. Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00. Rond 09.00 uur wordt geloot. De locaties voor de diverse wedstrijden volgen nog, die van 28 april is nog niet bekend.

Je kunt meedoen aan één wedstrijd maar ook aan meerdere want per wedstrijd wordt een klassement opgesteld en worden de prijzen verdeeld. Sportvisserij Nederland zorgt daarnaast voor medailles voor de top 3 van elke wedstrijd. Met deze wedstrijden heb je zo de kans om meerdere wateren te leren kennen, of gewoon een extra wedstrijd te vissen binnen je eigen federatiegebied. Alle combinaties zijn mogelijk! 


1. De eerste wedstrijd in deze serie is zaterdag 28 april 2018 in het Boterdiep tussen Onderdendam en Bedum en wordt georganiseerd door de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Verder op deze pagina vind je het aanmeldingsformulier.

4. De vierde wedstrijd is nog onder voorbehoud. Dat is de datum zaterdag 18 augustus in het Beukerskanaal en wordt geregeld door Sportvisserij Oost Nederland.

Klik op de betreffende wedstrijd om je aan te melden. je wordt dan doorgelinkt naar de federatie die de wedstrijd organiseert.

deelnemers eerste wedstrijd Youth Challenge, bijgewerkt tot en met 19 april 2018.
Aanmelden kan tot en met 22 april. 

Het Boterdiep tussen Onderdendam (langs de Grote Haver) en Bedum is een technisch water. Het is ongeveer 2 tot 3 deeltjes diep (ongeveer 1,5 tot 2 meter) en ongeveer 20 meter breed. Er zit meestal een lichte trek in. Je vangt er voornamelijk kolblei, voorn, baars en brasem. Vers de vase, dode pinken en piertjes zijn prima aassoorten om mee te vissen. 

Aanmeldingsformulier wedstrijd 28 April 2018: