Samen Drenthe schoon

0 1768
14 aug

Op 21 en 22 september gebeurt er iets bijzonders in Drenthe: met zoveel mogelijk vrijwilligers gaan we heel veel zwerfvuil in het Drentse landschap opruimen. We hopen wel 15.000 mensen te mobiliseren. Bossen, straten, parken, bermen, speeltuinen... samen maken we Drenthe schoon.

Zwerfafval is een groot probleem. Schattingen van de totale hoeveelheid zwerfafval in Nederland lopen uiteen van de 50 tot bijna 300 miljoen kilo per jaar! Rondslingerend vuilnis is voor velen een ergernis. Bovendien is het slecht voor het milieu. Samen Drenthe Schoon is opgezet door vrijwilligers die willen laten zien dat ze het natuurschoon waarderen en hechten aan een schoon (leef)milieu.

Al heel wat organisaties bieden enthousiast hun hulp aan. Samen Drenthe Schoon mag onder andere rekenen op hulp van de provincie, verschillende gemeenten, scholen, afvalverwerkers en provinciale media.

Ook de federatie heeft haar medewerking toegezegd. Wij als vissers zien ook veel vuil in en aan de waterkant liggen. Voor velen is dit een doorn in het oog en nemen vaak die rotzooi zelf al mee om weg te gooien.
Wij zijn ervan overtuigd dat we in twee dagen heel wat met elkaar kunnen bereiken.
Wij hopen dat hengelsportverenigingen en individuele sportvissers mee willenhelpen bij dit mooie initiatief!  Want ook al ontstaat er al het nodige, om het project te laten slagen is meer hulp nodig. Denk daarbij aan menskracht en aan materialen die nodig zijn voor de opruimactie. 

Kan je iets betekenen?
Meer informatie vindt je op www.samendrentheschoon.nl. Op die site kan je je ook aanmelden om mee te doen. Klik hier om te lezen hoe je kunt helpen de actie te laten slagen. Heb je nog vragen, mail deze naar info@samendrentheschoon.nl.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties